24 Aralık 2014 Çarşamba

Erken Boşalma (Bel Gevşekliği)

 Erken Boşalma
Erken boşalma, bel gevşekliği ya da prematür ejekülasyon olarak da bilinir. Erken boşalma; cinsel ilişki sırasında her iki tarafın da tatmin olmasını engelleyecek kadar kısa bir süre içerisinde, kişinin istemeden boşalmadır. Eğer bu durum, cinsel ilişkilerin yarısından fazlasında meydana geliyorsa sorun olarak kabul edilir. Genellikle 40 yaşın altındaki erkeklerde daha sık görülür. Sıklıkla boşalma, penisin vajinaya girişi sırasında ya da hemen vajinaya girer girmez meydana gelir. Erken boşalma önemli olan nokta, erkeğin kendisinin ve cinsel partnerinin istemeden boşalması ve bu durumun cinsel ilişkilerinde sıkıntıya yol açmasıdır.  

Erken boşalmanın altında prostat iltihaplanması (prostatit), idrar yolu enfeksiyonu ve omurilik hastalıkları ya da depresyon (ruhsal çökkünlük) veya kaygı (anksiyete) gibi psikolojik faktörler yatabilir.


Kişinin istem dışı boşalması, azalmış cinsel istek, suçluluk duygusu, utanma duygusu ve cinsel ilişkiden kaçmasına neden olabilir. Erken boşalma ile androloji konusunda uzmanlaşmış üroloji doktorları ya da psikiyatri doktorları ilgilenir. 

http://www.birdoktorbul.com/hastalik/100/erken-bosalma-prematur-ejekulasyon-bel-gevsekligi detaylı bilgi alabilir doktorlarımıza soru sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder