21 Aralık 2014 Pazar

Bel Soğukluğu (Üretrit, Gonore)

 Bel Soğukluğu
Bel soğukluğu, üretrit ya da gonere olarak da bilinir. Bel soğukluğu cinsel yolla bulaşan hastalıkların içinde en sık görülenidir. Hastalığa neden olan mikroorganizma, neisseria gonore adı verilen bir bakteridir. Bu bakteri, erkeklerde üretrayı (dış idrar borusu), kadınlarda ise rahim ağzı, rahim ve yumurtalık tüplerini tutar. Hem erkek hem de kadınlarda, bazen rektum (makat), boğaz, eklemler ve gözleri de tutabilir. Erkeklerde, genellikle şüpheli bir cinsel ilişkiden yaklaşık 7-10 gün sonra, penis ucunda kaşınma ve daha sonra yeşilimsi bir akıntı şeklinde başlar. İç çamaşırında noktalar şeklinde akıntılar olur. Bayanlarda fark edilmesi daha zordur. Eğer tedavi edilmezse, erkeklerde üretra darlığı, testis iltihabı ve kısırlığa yol açabilir. Bayanlarda da yumurtalık tüplerinde tıkanıklık ve kısırlıkla sonuçlanabilen pelvik iltihabi hastalığa neden olabilir. Mutlaka eşler birlikte tedavi edilmelidir.


Hastalığın belirtileri arasında idrar yaparken yanma (sızılama, ağrı), penis ucundan akıntı (yeşilimsi renkte) ve vajinal akıntı bulunmaktadır. Hastalığın tedavisi üroloji ya da kadın hastalıkları ve doğum doktorları tarafından yapılır.

http://www.birdoktorbul.com/hastalik/479/bel-soguklugu-uretrit-gonore konuyla ilgili detaylı makalemizi okuyabilir, konuyla ilgili uzmanlara sorularınızı sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder