19 Aralık 2014 Cuma

Androloji

 Cinsel İsteksizlik
Androloji, ürolojinin bir alt bölümüdür ve hem erkek hem de kadınlardaki cinsel fonksiyon bozuklukları ve erkek kısırlığı ile ilgilenir. Erkeklerde iktidarsızlık (sertleşme olmaması), cinsel isteksizlik, penisin doğuştan olan ya da sonradan oluşan bozuklukları (penis eğriliği), penis kireçlenmesi (Peyroni hastalığı), ejakülasyon bozuklukları (geç boşalma, boşalamama ya da erken boşalma), kadın cinsel fonksiyon bozuklukları (isteksizlik, ağrı, uyarılma bozuklukları), erkek kısırlığı (infertilite) androlojinin ilgi alanına giren başlıca konulardır. Androloji konusunda uzmanlaşmış üroloji doktorlarına, androloji uzmanı veya androlog denir.

Ereksiyon (sertleşme) sorunlarında; ilaç tedavileri, penis içine enjeksiyon tedavileri ve penis protezi (mutluluk çubuğu) takılması gibi tedaviler, ayrıca penis şekil bozuklukları (penis eğriliği) ile ilgili her türlü düzeltme ameliyatları androloji uzmanları tarafından yapılmaktadır.


Erkek kısırlığının sık görülen nedenlerinden olan varikoselin (testis damar genişlemesi) tedavisi (varikolselektomi, mikroskopik varikoseleketomi), yardımcı üreme tekniklerinde kullanılan testisten sperm hücresi bulma işlemi (mikro-TESE), meni kanallarındaki tıkanıklığın tedavisi (vazo-vazostomi, epididimo-vazostomi) gibi özel deneyim gerektiren ameliyatlar da androloji uzmanları tarafından uygulanmaktadır.

http://www.birdoktorbul.com/belirti/1335/cinsel-istekte-azalma-cinsel-isteksizlik link adresinden konuyla ilgili makaleyi okuyabilir ve uzmanlara soru sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder